Acupunctuur

Bij onze fysiotherapiepraktijk geloven we sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid. Naast fysiotherapie ter behandeling en preventie van klachten, bieden wij daarom ook acupunctuur aan, een eeuwenoude oosterse geneeskunde die de lichamelijke en geestelijke gezondheid in evenwicht brengt.

Maak een afspraak

  Vaste Fysiotherapeut
  Fysio, Huisarts en Tandarts onder 1 dak
  Fysio, Huisarts en Tandarts onder 1 dak
  Direct terecht
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid

  Wat is Acupunctuur?

  Acupunctuur is gebaseerd op de energie in ons lichaam, ook wel bekend als “qi” of “chi”. Deze energie stroomt door meridianen of energiekanalen in ons lichaam. Wanneer deze energiestroom geblokkeerd of uit balans is, kunnen verschillende gezondheidsproblemen ontstaan. Acupunctuur maakt gebruik van dunne naalden die op specifieke punten in de huid worden geplaatst om de energiestroom te herstellen en het lichaam te genezen.

  De synergie tussen acupunctuur en fysiotherapie

  Fysiotherapie richt zich op het herstel en de verbetering van fysieke functies, terwijl acupunctuur de energetische aspecten van gezondheid aanpakt. Samen vullen ze elkaar perfect aan. Als u bij ons in behandeling bent voor fysieke klachten, kan acupunctuur een waardevolle aanvulling zijn om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het herstelproces te versnellen. Bovendien kan acupunctuur helpen bij het verminderen van stress en angst, wat zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid bevordert.

  Acupunctuur voor het lichaam, brengt u:

  Pijnverlichting: Acupunctuur kan effectief zijn bij het verminderen van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals rugpijn, hoofdpijn, artritis en sportblessures.
  Versneld Herstel: Door de energiestroom te optimaliseren, kan acupunctuur het herstelproces na blessures of operaties bevorderen.
  Ontstekingsremmend: Acupunctuur kan ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken.

  Acupunctuur voor de geest, brengt u:

  Stressvermindering: Acupunctuur helpt bij het ontspannen van het zenuwstelsel en het verminderen van stress, angst en slapeloosheid.
  Emotioneel Evenwicht: Het in balans brengen van de energiestroom kan helpen bij het reguleren van emoties en het verbeteren van de stemming.
  Verbeterde Concentratie: Veel patiënten melden een verbeterde concentratie en mentale helderheid na acupunctuur sessies.

  Acupunctuur bij fysiotherapie praktijk Amsterdamse Bos

  Bij onze fysiotherapiepraktijk streven we ernaar om uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te optimaliseren. Met acupunctuur als aanvulling op onze fysiotherapeutische zorg, bieden we u een uitgebreide benadering van welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over de voordelen van acupunctuur en hoe het u kan helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken. Samen werken we aan een gezondere en gelukkigere versie van uzelf.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00