Dry needling

Bij onze fysiotherapiepraktijk bieden we een moderne behandelmethode aan die bekend staat als “dry needling.” Deze innovatieve techniek heeft zich bewezen als een effectieve therapie om pijn te verlichten en het herstel van klachten te versnellen.

Maak een afspraak

  Vaste Fysiotherapeut
  Fysio, Huisarts en Tandarts onder 1 dak
  Fysio, Huisarts en Tandarts onder 1 dak
  Direct terecht
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid

  Wat is dry needling?

  Dry needling is een gespecialiseerde techniek waarbij dunne naalden rechtstreeks in de spieren worden ingebracht, zonder vloeistof. Het verschilt van acupunctuur doordat het zich richt op triggerpoints. Dit zijn knopen in de spieren die vaak pijn, spanning en bewegingsbeperking veroorzaken. Dry needling is richt zich in het bijzonder op de spieren en het zenuwstelsel en heeft als doel deze triggerpoints te deactiveren.

  Hoe werkt dry needling?

  Bij dry needling lokaliseert de fysiotherapeut eerst de triggerpoints in uw spieren door middel van een grondig lichamelijk onderzoek. Zodra deze zijn geïdentificeerd, worden de dunne naalden voorzichtig ingebracht in de betreffende spieren. Dit veroorzaakt een reflexmatige ontspanning van de spier, waardoor de pijn en spanning verminderen.

  Waarom is dit effectief?

  Dry needling is een effectieve behandeling om verschillende redenen:

  Gerichte pijnverlichting: Door zich te richten op de oorzaak van uw pijn, de triggerpoints, biedt dry needling directe verlichting.
  Verbeterde mobiliteit: Door spierspanning te verminderen, verbetert dry needling uw mobiliteit, waardoor u sneller herstelt en uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten.
  Snelle resultaten: Men ervaart vaak al na enkele sessies vermindering van pijn en klachten.
  Veiligheid: Dry needling wordt uitgevoerd door bekwame fysiotherapeuten en is veilig met minimale bijwerkingen.

  Of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, of andere spiergerelateerde klachten, dry needling kan een waardevolle aanvulling zijn op uw fysiotherapiebehandeling. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen uw pijn te verminderen en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00